© Rootsville.eu

Mitch Woods (US)
tiltle: Happy Hour
music: Jump Blues
release date: 2024
info artist: Mitch Woods

© Rootsville 2024


Mitch Woodsis een Amerikaanse moderne boogie-woogie, jump blues en jazzpianist en zanger. Sinds het begin van de jaren 80 toert en neemt hij op met zijn band, de Rocket 88s.[3] Woods noemt zijn muziek "rock-a-boogie" en heeft met zijn begeleidingsband retrospectief een jump bluesstijl uit de jaren 40 en 50 gecreëerd.

Mitch Woods en zijn Rocket 88's zijn al drie decennia de fakkeldragers van een geweldig Amerikaans bluesmuziekerfgoed. Ze halen hun inspiratie uit de geweldige jump n' boogie-outfits van eind jaren 40 en begin jaren 50 en blazen nieuw leven in de muziek die rock-'n-roll heeft voortgebracht. Woods stylede zijn groep naar de jumpin' n' jivin', shoutin' n' honkin', pumpin' n' poundin' bands van Louis Jordan, Wynonie Harris en meer. Door een gezonde dosis New Orleans rhythm and blues, pile drivin' piano en een aantal van zijn eigen speelse teksten toe te voegen, creëren Woods en zijn Rocket 88's hun eigen soort muziek die ze rock-a-boogie noemen. Woods werd geboren in Brooklyn in 1951 en begon op elfjarige leeftijd met het spelen van klassieke piano. Halverwege zijn tienerjaren richtte hij al bands op in Greenwich Village.

Hij verhuisde in 1970 naar San Francisco en trad de volgende vijf jaar op als Mitch Woods and His Red Hot Mama (met zangeres Gracie Glassman). Zijn volgende project, Mitch Woods and His Rocket 88s, begon in 1980. Hun eerste album, Steady Date (Blind Pig Records, 1984) kreeg lovende kritieken en leidde tot een aantal prominente optredens. In 1987 deed Woods een tournee door zes Europese landen. In 2006, na meer dan vijfentwintig jaar te hebben doorgebracht met het opsnuiven van de sound van New Orleans en het optreden met veel van de muzikale elite van Crescent City, realiseerde Woods zijn droom om op te nemen met de grondleggers van New Orleans R&B. Hij ontving zijn eerste Blues Music Award-nominatie voor Pinetop Perkins Piano Player of the Year in 2007.

Happy Hour, Woods' veertiende album, is een verzameling van zijn populairste originele nummers, opgenomen in de legendarische Greaseland Studios in San Jose, CA. Het muzikale genie Christoffer "Kid" Andersen stond aan het roer en speelde ook gitaar. De muziek kreeg een geheel nieuwe dimensie met frisse arrangementen, die de vreugde van livemuziek perfect wisten vast te leggen.


tracks:

1. Jukebox Drive (3:49)
2. Long, Lean, And Lanky (3:09)
3. Broke (3:53)
4. Boogie Woogie Bar-B-Que (3:29)
5. Cryin' For My Baby (5:42)
6. Shakin' The Shack (3:58)
7. Amber Lee (4:32)
8. Mr. Boogie's Back In Town (3:09)
9. Jump For Joy (5:30)
10. Hattie Green (4:58)
11. Queen Bee (4:38)
12. Mojo Mambo (3:51)
13. Solid Gold Cadillac (3:33)